Wednesday, May 4, 2011

Polis shuffle


Korang pernah tengok orang shuffle tak. Mesti pernah kan..Tapi, bagaimana pula kalau polis siap beruniform buat shuffle. Mesti korang x pernah jumpa kan..jom klik more untuk layan polis buat shuffle..



Sebenarnya, mereka ini bukanlah polis sebenar. Mereka ini hanya Polis Bantuan. Biasanya kita dapat lihat polis bantuan ni dekat pondok pengawal di bangunan-bangunan berkepentingan. Contohnya seperti kat Petronas Methanol, Shell dan Oil and Gas Base Supply (contoh kat tempat aku).

Objektif penubuhan Polis Bantuan adalah seperti berikut:-
  • Memberi khidmat Polis ke kawasan – kawasan di mana liputan Polis tidak berkesan
  • Membolehkan pengawal-pengawal keselamatan yang bekerja di Jabatan –Jabatan Kerajaan , Badan-Badan Berkanun dan Sektor Swasta mempunyai kuasa-kuasa Polis serta membolehkan mereka membawa senjatapi semasa melaksanakan tugas-tugas di dalam kawasan yang ditentukan.
  • Sebagai unit sokongan / bantuan kepada PDRM dalam sesuatu situasi yang diperlukan

Video kat bawah ni pula adalah polis sebenar yang sedang memberikan toturial bagaimana cara merempit yang sebenar..heheh...


macam penyengat tabuan pulak...ngeeeennggggg..hgeheheh







4 comments:

MFS's85 said...

haha best tgk dak yang kne raging...raging biar smpai ketaq kple lutut diaorg...bru diorg thu...ssuhkn n bhayekn org lain jer =] aik t'emosion plak aku hehe

OrAng_PeRLiS_mEnULiS said...

haha.. ingtkan polis ni semua skema skema..

: SKMM/MCMC bakal sekat 10 WEBSITE FILESHARING!
: REVIEW: X MEN FIRST CLASS bosan!
: ABUYA DALAM FILEM, DARI PENULIS 2 ALAM
: PROMOSI KLIK SAMPAI RANAP!

Anonymous said...

Whats up! I simply would like to give a huge thumbs up
for the good info you have right here on this post.

I will likely be coming back to your blog for more soon.


My web blog xem phim truc tuyen vtv1

Anonymous said...

Howdy! I just wish to give an enormous thumbs up
for the great information you’ve here on this post. I shall be coming again to your weblog for extra soon.



Feel free to surf to my webpage - semantics with applications nielsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...