Friday, April 15, 2011

Angry Birds



Angry Birds adalah video permainan yang dibangunkan oleh Rovio. Permainan ini mulanya dikeluarkan untuk handphone OS Apple pada Disember 2009. Lebih 12 juta salinan telah dijual melalui Store App Apple.

Permainan Angry Birds ini telah meraih populariti kerana harga yang murah dan gameplay yang mantap. Cara nak main permainan ini mudah je pada mulanya. Anda hanya perlu serang babi-babi pencuri telur "angry birds" tu. Semakin tinggi level, semakin susah untuk anda memusnahkan babi-babi tersebut.

Untuk mereka yang berhajat bermain game nih, anda perlu ada smartphone. Game ini boleh dimainkan menggunakan platform OS Apple, Symbian dan Android. Game ini juga boleh dimainkan menggunakan pc. Anda boleh tanya dengan pakcik Google untuk mendownload game ini. Setakat yang saya tahu, game ni boleh diinstall kat windows 7. Pastikan anda Update Driver Video card anda bagi membolehkan ianya boleh "play".


Kacukkan spesisi yang menghasilkan "Angry Birds"...heheheh







Walaupun marah, nampak comel je Angry Birds ni...









5 comments:

beena said...

hoho...hari tuh baru download game ni..tak yaw lak game ni femes..haha

fyna said...

hehe...
tomey2 je..
fyna tak pernah maen lak..




jom singgah n follow belog fyna.
ade segmen.
http://inibelogfyna.blogspot.com/

ainjiha said...

mcm mna mau dload game nie??
huhu

Ummi Hanie said...

ooo..ini ke angry birds ... selam ani dok dengor je tp xpernah tgk apatah lg main ;p

DYSE GALLERY said...

suke giler maen angy bird..;)

http://dysegallery.blogspot.com/2011/06/angry-birds-for-sale-1set.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...